Humlegården Fastigheter

Vi är ett aktivt fastighetsbolag med långsiktiga ägare i länsförsäkringsgruppen, stark finansiell ställning och diversifierad, kreditvärdig kundbas. Vår fastighets- och projektportfölj är väl positionerad med kontorsfastigheter i attraktiva lägen i Stockholmsregionen. Vi skapar platser där man vill vara och dit man vill återvända.
Medlemsrepresentanter är Elin Löfman och Frederic Otteskog.
Vårt ansvar och uppdrag
Med långsiktighet som riktmärke
Genom att vara en långsiktig fastighetsägare har vi möjlighet att arbeta med och påverka många dimensioner av hållbarhetsfrågan såsom energikällor och användning, materialval, avfallshantering, transporter och arbetsmiljö för både kunder, medarbetare och leverantörer.
Hållbarhetsstrategi
Hållbar utveckling har blivit en alltmer kritisk framgångsfaktor för näringslivet och vi behöver precis som alla andra i samhället bidra till en hållbar utveckling. Vi ser att vi behöver göra satsningar för att vara resurseffektiva, klimatsmarta och innovativa. Dessa insikter tillsammans med våra långsiktiga mål har lagt grunden till Humlegårdens hållbarhetsstrategi.
Energimål
Vårt långsiktiga mål är att uppnå klimatneutralitet till år 2045, och minska vår energianvändning med 32 procent till 2030 med basår 2019, samt att alla våra projekt 2030 ska genomföras enligt cirkulära principer.
Så arbetar vi för att nå målen
Humlegårdens energiarbete styrs dels utav energiplaner som tagits fram för respektive fastighet, där energiexperter gjort analyser med förslag till olika investeringar för att uppgradera fastigheternas energisystem, täta klimatskal och närvarostyrning. Ett geoenergiprojekt pågår just nu och utredningar görs för fler anläggningar, samt att vi bygger ut våra solcellsanläggningar.
Det finns en hållbarhetsaspekt i alla delar av Humlegårdens värdeskapande och de långsiktiga mål som bolaget strävar mot.
RESULTAT
Energianvändningen nedan redovisas i kWh/m2 Atemp och inkluderar fastighetsel, värme samt komfortkyla. De redovisade siffrorna avser köpt energi och förändringen mäts mot basår 2019.
- Energianvändning
- Förändring %
- 2019
- 100
- 2020
- 98
- -2%
- 2021
- 97
- -3%
- 2022
- 95
- -5%
- 2023
- 90
- -9%
- 2024
- 89
- -11%