Teknikupphandling Styr och Övervakning

TEKNIKUPPHANDLING STYR OCH ÖVERVAKNING

Teknikupphandlingen som inleds med en tekniktävling har nu övergått i en utvecklingsperiod där tävlande entreprenörer har möjlighet att skicka Belok-objekt till ett datalager.

Svensk Automation har önskat förlängning av tävlingsperioden för att få mer tid för utveckling. Det kan därför tillkomma ytterligare tävlingsbidrag. Slutdatum för test- och certifieringsperiod är framflyttad till 30 oktober. Vinnande bidrag presenteras i slutet av november.

Teknikupphandlingen inleds med en tekniktävlingen, vilket motsvarar ett första steg i teknikupphandling inom området styr och övervakning.

Tävlingen består i hur väl tävlande systemlösningar uppfyller reviderad kravspecifikation. Exempelvis är ett av kraven att skicka definierade objekt till ett datalager. Tävlingsdeltagarna får använda sig av olika fabrikat på komponenter och programvaror.

Tävlingsbidragen blir ”belok-certifierade” om de uppfyller kravspecifikationen i huvudsak och kan utses till vinnare om de uppfyller alla krav och råd. Certifikatet blir en garant för att komponenter och programvaror uppfyller kravspecifikationen och får användas i marknadsförningssyfte.

 

Tävlande företag:

Albelko Innovation
Kabona
Larmia
Moldeo
Skandinavisk produktutveckling och teknik System Control And Design Application

NYHET
Kabona var först ut att skicka data som Belok-objekt. Via länken nedan kan ni se datan visualiserad i ”realtid”.

 

https://beloktavlingsbidrag1.azurewebsites.net

Användarnamn: belokguest@pejelsolutions.net<mailto:belokguest@pejelsolutions.net>

Lösenord: Belok2015

(Logga ut ur till exempel Sharepoint innan ni loggar på via länken ovan)

 

 

Dokument att nedladda:
TEKNIKUPPHANDLING
Kravspecifikationen Framtidens styr
Bilaga 1 Mätning SÖ
Bilaga 2 Objektsdefinitioner BELOK