Nyheter

Stort intresse för energieffektiva storkök

På seminariet Energieffektiva storkök presenterade Belok tillsammans med Länsstyrelsen och Bengt Dahlgren AB erfarenheter och lärdomar från projektet Energieffektiva storkök. Drygt 120 personer från kommuner, stadsdelar, fastighetsägare och leverantörer samlades på Göteborgs Stadsmuseum för att ta del av resultaten från projektet och få chansen att utbyta erfarenheter med andra i branschen.

Internationellt och nationellt välkände Tomas Kåberger inledde seminariet genom att ge perspektiv på utvecklingen inom energiområdet. Han menade att det som var en omöjlighet för tio år sedan, kan innebära oändliga möjligheter idag.

Erfarenheter från demonstrationsköken i Hovåsskolan och Sahlgrenska Universitetssjukhus presenterades liksom de beteendestudier som man har genomfört och som visar det stora behovet av samverkan mellan människor och teknik.

– Det här projektet är speciellt, menar Per-Erik Nilsson, koordinator på Belok, genom sin täta koppling mellan människa och teknik. Tekniken tar dig en bit på vägen mot ett energieffektivare storkök, men inte alls så långt som du kan komma om du har med dig brukarna.

Läs mer om projektet och se bilder från seminariet.