Nyheter

Storkök

SÄKRA ATT DU FÅR INBJUDNINGAR TILL BELOKS och BELIVS WORKSHOPS OM ENERGIEFFEKTIVA STORKÖK

Ni som finns med på sändlistan för inbjudningar till Beloks och BeLivs WORKSHOPS OM ENERGIEFFEKTIVA STORKÖK har nyligen fått ett mail från RISE Research Institutes of Sweden där det står att RISE vill ha fortsatt kommunikation med Er och att RISE vill ha ert godkännande. Om ni fortsättningsvis vill ha inbjudningar till Workshop om kök så behöver ni gå in i mailet från RISE och godkänna fortsatt kommunikation. Vi planerar en ny workshop i höst. Tveka inte att höra av dig till Pia Tiljander +46 70 522 51 29 om du har frågor.

STORKÖK

Under 2013-2015 genomförde Belok ett utvecklingsprojekt inom energi i storkök. Syftet var att visa hur man med bästa tillgängliga teknik, ändrade brukarbeteenden och ökad kunskap kan minska energianvändningen i storkök. Många aktörer inom området efterlyste även ett bra forum för kunskapsutbyte, både mellan olika aktörer men även med andra med liknande frågeställningar. Därför startades fördjupningsområdet energieffektiva storkök.

Belok Storkök fokuserar på upphandling, utrustning, beteende och projektering samt demonstrationsprojekt.

Syftet är att:

  • Öka dialogen mellan aktörerna
  • Samla och sprida kunskap
  • Dela erfarenheter
  • Generera projektförslag för att driva utvecklingen framåt
  • Vara ett stöd för aktörer inom området
  • Inspirera till utveckling

Nyckelaktörer är leverantörer, beställare, storkökspersonal och konsulter.

Fördjupningsområdet drivs av Pia Tiljander, RISE, som ett samarbete mellan Belok och BELIVS. Kontakta gärna Pia om du har frågor eller vill delta i fördjupningsområdet.

Den 30:e augusti hålls en workshop för att utveckla framtidens energieffektiva lokaler där livsmedel hanteras.  Inbjudan till workshop

Sammanfattningar av genomförda workshopar

Workshop Storkök Oktober 2017 (128.9 KiB)

Workshop Storkök Mars 2017 (1.7 MiB)

Workshop Storkök Oktober 2016 (466.3 KiB)